Alexa Rank sistemi yaklaşık 15 senedir, tüm dünyanın web ekosisteminde etkisini korumaya devam ediyor. Websitelerin istatistiklerini ücretli hesaplara erişime açtığı servislerle, RANK sistemine devam ediyor. Bu yazıda , bir websitenin ALEXA RANK istatistiklerini hesaplayan bir uygulama geliştiriyoruz. Daha önceki checker uygulamalarımızda kullandığımız, AJAX ve standart serpito demo arayüzünü bu uygulama demosu için de kullanıyoruz.
Alexa Data Örneği aşağıdaki şekildedir. Yapacağımız demo için de , kullanıcıdan sadece domain alıyoruz. Sonuç olacak, Alexa Global Rank ve Local Rank değerleri ile birlikte, aşağıdaki grafikleri göstereceğiz.
[tabs title1=”Reach” title2=”Rank” title3=”Pageviews”]
[tab] [/tab]
[tab] [/tab]
[tab][/tab]
[/tabs]
Uygulamaya geçelim;
Bağlantı kodu:
$xml = simplexml_load_file('http://data.alexa.com/data?cli=10&dat=snbamz&url='.$domain); $rank=isset($xml->SD[1]->POPULARITY)?$xml->SD[1]->POPULARITY->attributes()->TEXT:0; $local=$xml->SD[1]->COUNTRY->attributes(); $backlink=(int)$xml->SD[0]->LINKSIN->attributes()->NUM;
Bu olay bukaqdar basiitmiydi ?
Selamlar,
Elinize sağlık güzel bir anlatım olmuş. Acaba web site adlarını topluca excelden veya bir field’dan alıp yine excel’e veya bir field’a yazacak bir uygulama yapmak mümkün mü?